Suorahakuyritykset Suomessa

Suorahakuyritykset

Suorahakuyrityksiä Suomessa on noin 150 kappaletta. Isoimpana listan alkupäästä löytyvät yritykset. Pitempään perinteistä rekrytointia tehneet rekrytointiyritykset ovat laajentaneet rekrytoinnin osaamista myös suorahaun puolelle. Johdon ja varsinkin ylemmän johdon sekä hallituksen rekrytoinnit tehdään nykyään enää hyvin harvoin perinteisillä ilmoitusrekrytoinneilla.

Lista suorahakuyrityksistä Suomessa

 • InHunt
 • Barona
 • Mercuri Urval
 • Heidrick & Struggles
 • Eilakaisla
 • Rekrypalvelu
 • Boyden
 • IMS Talent
 • MPS Executive Search
 • Egon Zehnder

Suorahakuyritykset erikoistuvat johdon suorahakuihin

Suurimmat suorahakuyritykset Suomessa ovat erikoistuneet nimenomaan johdon suorahakuihin.

Rekrypalvelun pääosaaminen on normaali työhaussa käytettävän klassisen rekrytoinnin korvaaminen suorahaulla. Tulokset ovat huomattavasti normaalia rekrytointia paremmat ja nopeammat. Yrityksillä on mahdollisuus hyvin pienellä riskillä täyttää normaali työtehtäviin tarvittavat osaajat jo kokeneilla työntekijöillä.

Uuden roolin täyttäminen vaatii yleensä pitkän perehdytyksen

Yleensä normaali työtehtäviin rekrytoitaessa uutta työntekijää, joudutaan työntekijän kouluttamiseen varaamaan paljon esimiehen aikaa. 

Tutkimusten mukaan kokeneiden osaajien palkkaamiseen lopullinen rekrytoinnin kulu tulee olemaan huomattavasti kokematonta työntekijää pienempi. Pelkästään tästä syystä rekrytointiin kannattaa budjetoida normaali käytäntöjä enemmän rahaa.

Paljonko suorahaku maksaa ja mistä hinta muodostuu

Paljonko suorahaku maksaa ja mistä hinta muodostuu

Paljonko suorahaku maksaa ja mistä hinta muodostuu Mitä rekrytointi maksaa? Rekrytoinnin hinta? Suorahaun hinta? Mistä paras rekrydiili? Tässä artikkelissa perehdytään rekrytoinnin kokonaiskustannuksiin. Artikkelin loppuosiosta löydät Rekrypalvelun oman hinnaston....

UKK / FAQ

suorahakuyritykset
Millainen on headhunting rekrytointi?

Headhuntingilla tarkoitetaan rekrytoinnissa rekrytointitapaa jossa rekrytointiyritys lähestyy potentiaalisia ehdokkaita.

Mikä on suorahakuyritys?

Suorahakuyrityksellä tarkoitetaan yritystä joka tarjoaa ulkoistettua rekrytointipalvelua suorahaulla eli headhunttaamalla.

Onko suorahaku järkevää?

Suorahaku ei aina ole kannattavaa, mutta usein se on. Joissain tapauksessa suorahaku nähdään ainoaksi tavaksi saada rekrytoinnin saralla onnistuneita tuloksia.

Mitä tarkoittaa headhunting työ?

Headhunting työ tarkoittaa headhunterina työskentelemistä. Headhunterin työtehtävä on rekrytoida korkeamman luokan osaamista yrityksiin ja organisaatioihin lähestymällä itse osaavia ehdokkaita.

Mitä suorahaussa tulee ottaa huomioon?

Rekrytoinnissa tärkeintä on ottaa huomioon hakijan

 1. Kokemus
 2. Potentiaali
 3. Kovat taidot
 4. Pehmeät taidot
 5. Henkilökemiat

Mitä suorahaku maksaa?

Yleinen mielikuva on, että suorahaku maksaa yritykselle enemmän kuin klassinen työnhakijoiden rekryilmoitusten kautta. Tätä perustellaan sillä, että headhunting vaatii enemmän tutkintatyötä aktiivisten ja passiivisten ehdokkaiden löytämiseen, kun taas klassisessa rekryprosessissa tarkastellaan vain aktiivisesti työtä etsiviä ehdokkaita.

Koska suorahakuyritykset usein keskittyvät johdon suorahakuihin ja asiantuntijoiden löytämiseen, mielikuva suorahaun hinnasta on monella todella korkea.

Rekrypalvelun suorahaun kustannus on aina 1,5 x ensimmäisen kuukauden palkka. Palkkiosta laskutetaan puolet heti rekrytoinnin yhteydessä ja toinen puoli 4kk päästä onnistuneesta rekrytoinnista.

 

Headhunter suorahakuyrityksessä

 

Mitä headhunter tarkoittaa?

Headhunter termiä käytetään rekrytoinnin ammattilaisesta, joka rekrytoi työntekijöitä suorahaulla. Headhunterit ovat yleensä kokeneita rekrytoinnin tai muun vuorovaikutteisen toimialan parissa.

 

Headhunter suorahakuyrityksen myyjä ja ostaja

Suorahakuyritys ilman headhunteria ei ole suorahakuyritys.

Suorahakuyrityksen keskiössä on aina osaavia tekijöitä. Suorahaku -toimialalla pätee hyvin samat lainalaisuudet kuin myyntialalla. On ensisijaisen tärkeää saada kaikkien osapuolien välille syntymään nopea mutta vahva luottamus -suhde.

Headhunterin tehtävässä on myös tärkeää ymmärtää hyvin ostamisen lainalaisuudet. Headhunterhan on ostajan roolissa rekryehdokkaiden myydessä omaa osaamistaan.

 

Mikä on headhunter suorahakuyrityksessä?

Headhunter on henkilö, joka etsii henkilöstöä yritykseen. Termi headhunter voi olla harhaanjohtava ja kuulostaa hieman raflaavalta, mutta termiä käytetään yleiskielessä paljolti suorahaun yhteydessä. Voit myös kuulla headhunterin yhteydessä suorahausta, johdon tai ylemmän johdon suorahauista tai asiantuntijahauista. Näillä hauilla tarkoitetaan rooleja/työtehtäviä joihin headhunter etsii sopivia osaajia.

  Millainen on headhunting rekrytointi?

  Headhuntingilla tarkoitetaan rekrytoinnissa rekrytointitapaa jossa rekrytointiyritys lähestyy potentiaalisia ehdokkaita.

  Mikä on headhunter?

  Headhunter on yritys tai henkilö, joka tarjoaa työnantajan puolesta työnhakupalveluita. Yritykset palkkaavat headhuntereita etsimään kykyjä ja paikantamaan henkilöitä, jotka täyttävät tietyt työvaatimukset.

  Voinko käyttää headhunteria löytääkseni itselleni töitä?

  Headhunterit työskentelevät yksinomaan kolmannen osapuolen yrityksissä, joita yritykset palkkaavat täyttämään avoimia työpaikkoja. Työnhakijat voivat kuitenkin työskennellä myös headhuntereiden kanssa auttaakseen heitä löytämään työtä. Liity Rekrypalvelun rekrykerhoon tästä.

  Suorahakuyrityksiin liittyvissä kysymyksissä

  Soita numeroon +358 44 011 0682

  Rekrypalvelun ominaisuuksia

  Tyytyväisyystakuu ikon image

  Tyytyväisyystakuu

  Sitoudumme jokaiseen toimeksiantoon perusteellisesti  ja haluamme edustaa yritystä heidän arvopohjaltaan. Asiakastyytyväisyys on meille ensiarvoisen tärkeää. Siksi haluamme tarjota asiakkaillemme 4 kuukauden tyytyväisyystakuun. Tyytyväisyystakuun turvin asiakkaamme maksavat 50 % rekrytoinnin kuluista vasta 4 kuukauden päästä onnistuneesta suorahausta.

  toimialapalvelu kuva ikon

  Toimialapalvelu

  Rekrytoinnissa eri toimialoilla toimivat erilaiset lähestymistavat, alustat ja kanavat. Meilllä rekrypalvelulla on halu edustaa yrityksiä eri aloilta ja eri lähtökohdista. Rakennus, myynti, sote ja IT -aloille meillä on erityistä osaamista . Toimialapalvelu käytännössä tarkoittaa sitä, että olemme valinneet edustajamme vastaamaan toimialakohtaisesti kaikista asiakkaistamme ympäri Suomen ja kehittämään parhaat rekryprosessit juuri kyseiselle toimialalle.

  rekry kauttamme kuva

  Työllisty kauttamme

  Haluatko päivittää työmarkkinatilanteesi tai tietää millaisia vaihtoehtoja osaamisellesi asuinpaikkakunnallasi on. Haluatko kenties kilpailuttaa itsesi nykyiselle työnantajalle tai vain löytää uuden työpaikan.

  Lisää yhteystietosi sivun alaosasta löytyvään lomakkeeseen. Kontaktoimme kaikki yhteystiedon lähettäneet hakijat.

  Executive search image

  Executive search

  Executive Search -palvelu keskittyy yrityksen ylimmän johdon rekrytointeihin. Autamme löytämään parhaat tekijät, rakentamaan menestyviä tiimejä ja luomaan arvoa yritykselle huippuosaamisen avulla.  Etsimme yksilöitä, jotka jakavat yrityksenne arvot sekä ymmärtävät yrityskulttuurianne.

  Rekry lähestymässä?

  Rekrypalvelun blog

  Mitä eroa on headhunterilla, rekrytoijalla ja rekrytointikonsultilla?

  Mitä eroa on headhunterilla, rekrytoijalla ja rekrytointikonsultilla?

  Miten headhunter, rekrytoija ja rekrytointikonsultti eroavat toisistaan? Tässä artikkelissa käsittelen headhunterin, rekrytoijan ja rekrytointikonsultin eroja Minulta usein kysytään teenkö töitä rekrytoijana tai headhunterina, olen joskus kuullut jonkun esittelevän...

  Paljonko suorahaku maksaa ja mistä hinta muodostuu

  Paljonko suorahaku maksaa ja mistä hinta muodostuu

  Paljonko suorahaku maksaa ja mistä hinta muodostuu Mitä rekrytointi maksaa? Rekrytoinnin hinta? Suorahaun hinta? Mistä paras rekrydiili? Tässä artikkelissa perehdytään rekrytoinnin kokonaiskustannuksiin. Artikkelin loppuosiosta löydät Rekrypalvelun oman hinnaston....


  Ota yhteyttä

   

  Soita meille

  +358 44 011 0682

  Lähetä sähköpostia

  [email protected]