Headhunterit suorahakuyrityksissä

Headhunter: suorahakuyrityksen myyjä ja ostaja

Johdon suorahaku on rekrytointimenetelmä, jossa on useita eri vaiheita. Suorahaulla headhunter tavoittaa avainhenkilöt, joilla on yrityksen tarvitsema osaaminen. Johdon suorahaku on yritykselle investointi jolla haetaan liiketoiminnan kasvua, kehittämistä tai suunnanmuutosta.

Suorahakuyrityksellä ja headhunterilla on oltava suorahaun toimeksiannon edellyttämä toimiala -osaaminen. Suorahakuyrityksellä on myös oltava ammattiin osaamista ja oikeat työvälineet.

Lista headhunt yrityksistä Suomessa:

 • InHunt
 • Barona
 • Mercuri Urval
 • Heidrick & Struggles
 • Eilakaisla
 • Rekrypalvelu
 • Boyden
 • IMS Talent
 • MPS Executive Search
 • Egon Zehnder
Onnistunut rekrytointi – 10 vinkkiä rekrytointiin

Onnistunut rekrytointi – 10 vinkkiä rekrytointiin

10 vinkkiä kuinka onnistua rekrytoinnissa Tämä artikkeli pohjautuu Liveaboutin artikkeliin "Top 10 tips for successful employee recruiting". Vaikka rekrytointi on aina hyppy tuntemattomaan, emmekä koskaan voi olla täysin varmoja millaisia tuloksia rekrytoidut uudet...

Menestyvän headhunterin 10 parasta vinkkiä rekrytointiin

Menestyvän headhunterin 10 parasta vinkkiä rekrytointiin

Menestyvän headhunterin 10 parasta vinkkiä rekrytointiin Menestyvällä headhunterilla on useita avaimia menestymiseen. Ensinnäkin on tärkeää, että sinulla on vahva kontaktiverkosto. Näin pääset käsiksi mahdollisiin ehdokkaisiin, joita ei ehkä muuten tavoitettaisi....

 

Headhunter ammattinimikkeenä

 

Millainen osaaminen on headhunterilla tärkeää?

Headhunting työssä on erityisen tärkeää olla ihmisenä perusluonteelta luotettava, huolellinen ja helposti lähestyttävä. Toimeksiannon onnistumisen kannalta on ensiarvoisen tärkeää saada sekä rekrytoitavan, että toimeksiannon tilanneen osapuolen luottamus ja olla läpi prosessin luottamuksen arvoinen.

Monet headhunt työtä tekevistä ammattilaisista ovat aiemmissa ammateissaan toimineet psykologina, terapeuttina, myyntijohtajana tai muissa korkeamman virkaluokan ammateissa. Headhunting työ kuulostaa perusperiaatteeltaan hyvin simppeliltä, mutta siihen liittyy hyvin pitkälti samoja lainalaisuuksia kuin myyntityöhön. Tämän takia ala on hyvin tulospainotteinen.

 

Headhunter suorahakuyrityksen myyjä ja ostaja

Suorahakuyritys ilman headhunteria ei ole suorahakuyritys.

Suorahakuyrityksen keskiössä on aina osaavia tekijöitä. Suorahaku -toimialalla pätee hyvin samat lainalaisuudet kuin myyntialalla. On ensisijaisen tärkeää saada kaikkien osapuolien välille syntymään nopea mutta vahva luottamus -suhde.

Headhunt tehtävässä on myös tärkeää ymmärtää hyvin ostamisen lainalaisuudet. Headhuntausta tekevä taho on myös ostajan roolissa rekryehdokkaiden myydessä omaa osaamistaan.

 

Menestyvä headhunter

Menestyvällä headhunterilla on useita avaimia menestymiseen. Ensinnäkin on tärkeää, että sinulla on vahva kontaktiverkosto. Näin pääset käsiksi mahdollisiin ehdokkaisiin, joita ei ehkä muuten tavoitettaisi. Toiseksi on tärkeää pystyä arvioimaan nopeasti hakijan pätevyys ja sopivuus tehtävään. Tämä vaatii sekä kokemusta että intuitiota. Kolmanneksi on tärkeää olla vakuuttava ja ilmaista, jotta ehdokkaat saadaan ottamaan vastaan ​​työtarjouksia.

Rekrytointi on prosessi, joka vaatii rekrytoijalta erityistaitoja ja -tietoja, jotta tulokset syntyvät tehokkaasti. Menestyneimmät rekrytoijat ovat ne jotka hallitsevat suorahaun eli headhunttauksen. Tässä on 10 asiantuntijoiden vinkkiä, jotka auttavat sinua tulemaan paremmaksi headhunteriksi. Lue lisää!

 

Mistä löytää osaava headhunter

Jos aiot palkata jonkun yrityksellesi, saatat pohtia mistä löytää oikeasti pätevä headhunter. Headhunterin palveluita tarjotaan oman verkostosi lisäksi netissä ja paikallislehdissä. Headhunterpalvelun hinta vaihtelee yrityksen koon ja täytettävän paikan mukaan. Voit kuitenkin odottaa maksavasi prosenttiosuuden ensimmäisen vuoden palkasta tai  1-3 kuukauden palkan suuruisen korvauksen. Lue lisää!

Tarvitsetko apua rekrytointiin?

Jätä yhteystiedot ja autamme parhaamme mukaan!

Aloita syöttämällä sähköposti ja puhelinnumero

Ossi Myllylä - Rekrytointia laadukkaasti

UKK / FAQ

Headhunter
Millainen on headhunting rekrytointi?

Headhuntingilla tarkoitetaan rekrytoinnissa rekrytointitapaa jossa rekrytointiyritys lähestyy potentiaalisia ehdokkaita.

Mitä rekrytointikonsultti tekee?

Rekrytointikonsultti on henkilö, jonka tehtävänä on antaa asiantuntija-apua työntekijöille, jotka etsivät ammattiinsa sopivaa työtä, tai yrityksille jotka etsivät ammattitaitoisia tai tiettyyn työtehtävään erikoistuneita työntekijöitä.

Mitä rekrytoija tekee?

Rekrytoija on asiantuntija avoimiin tehtäviin hakijoiden etsinnässä, seulonnassa ja houkuttelemisessa. Rekrytoija hallitsee koko hankintaprosessin. Tämä yleensä sisältää avoimen työpaikkailmoituksen tekemisen, ansioluetteloiden tarkistamisen, ehdokkaiden haastattelun ja työskentelyn rekrytointijohtajien kanssa oikean ehdokkaan löytämiseksi.

 

Loistava rekrytoija on:

 1. Ennakoiva
 2. Itsevarma
 3. Empaattinen
 4. Omaa poikkeukselliset viestintätaidot
 5. Ymmärtää markkinointia
 6. Tavoitteellinen
Mitä tarkoittaa headhunting työ?

Headhunting työ tarkoittaa headhunterina työskentelemistä. Headhunterin työtehtävä on rekrytoida korkeamman luokan osaamista yrityksiin ja organisaatioihin lähestymällä itse osaavia ehdokkaita.

Mitä suorahaussa tulee ottaa huomioon?

Rekrytoinnissa tärkeintä on ottaa huomioon hakijan

 1. Kokemus
 2. Potentiaali
 3. Kovat taidot
 4. Pehmeät taidot
 5. Henkilökemiat

Mitä headhunter maksaa?

Yleinen mielikuva on, että headhunter maksaa yritykselle enemmän kuin klassinen työnhakijoiden rekryilmoitusten kautta. Tätä perustellaan sillä, että headhunting vaatii enemmän tutkintatyötä aktiivisten ja passiivisten ehdokkaiden löytämiseen, kun taas klassisessa rekryprosessissa tarkastellaan vain aktiivisesti työtä etsiviä ehdokkaita.

Koska suorahakuyritykset usein keskittyvät johdon suorahakuihin ja asiantuntijoiden löytämiseen, mielikuva suorahaun hinnasta on monella todella korkea.

Rekrypalvelun headhunting kustannus on aina 1,5 x ensimmäisen kuukauden palkka. Palkkiosta laskutetaan puolet heti rekrytoinnin yhteydessä ja toinen puoli 4kk päästä onnistuneesta rekrytoinnista.

 

Headhunt suorahakuyrityksessä

 

Mitä headhunting tarkoittaa?

Headhunting termiä käytetään rekrytointia tekevästä ammattilaisesta, joka rekrytoi työntekijöitä suorahaulla. Headhunt-palveluita tarjoavat ammattilaiset ovat yleensä kokeneita rekrytoinnin tai muun vuorovaikutteisen toimialan parissa.

 

Mitä on headhunting suorahakuyrityksessä?

Headhunting työtä tekevä ammattilainen on henkilö, joka etsii henkilöstöä yritykseen. Termi headhunt voi olla harhaanjohtava ja kuulostaa hieman raflaavalta, mutta termiä käytetään yleiskielessä paljolti suorahaun yhteydessä. Voit myös kuulla headhuntingin yhteydessä suorahausta, johdon tai ylemmän johdon suorahauista tai asiantuntijahauista. Näillä hauilla tarkoitetaan rooleja/työtehtäviä joihin headhunter etsii sopivia osaajia.

  Millainen on headhunting rekrytointi?

  Headhuntingilla tarkoitetaan rekrytoinnissa rekrytointitapaa jossa rekrytointiyritys lähestyy potentiaalisia ehdokkaita.

  Mitä headhunter tarkoittaa?

  Headhunter on yritys tai henkilö, joka tarjoaa työnantajan puolesta työnhakupalveluita. Yritykset palkkaavat headhuntereita etsimään kykyjä ja paikantamaan henkilöitä, jotka täyttävät tietyt työvaatimukset.

  Voinko käyttää headhunting -ammattilaista löytääkseni itselleni töitä?

  Headhunting -ammattilaiset työskentelevät  kolmannen osapuolen yrityksissä, joita yritykset palkkaavat täyttämään osaamisvajeen. Työnhakijat voivat kuitenkin työskennellä myös headhunt -konsulttien kanssa auttaakseen heitä löytämään työtä. Liity Rekrypalvelun rekrykerhoon tästä.

  Tavoita headhunter sähköpostilla

  [email protected]

  Rekrypalvelun ominaisuuksia

  4kk Tyytyväisyystakuu suorahaku rekrytointi

  Tyytyväisyystakuu

  Sitoudumme jokaiseen toimeksiantoon perusteellisesti  ja haluamme edustaa yritystä heidän arvopohjaltaan. Asiakastyytyväisyys on meille ensiarvoisen tärkeää. Siksi haluamme tarjota asiakkaillemme 4 kuukauden tyytyväisyystakuun. Tyytyväisyystakuun turvin asiakkaamme maksavat 50 % rekrytoinnin kuluista vasta 4 kuukauden päästä onnistuneesta suorahausta.

  toimialapalvelu kuva ikon

  Toimialapalvelu

  Rekrytoinnissa eri toimialoilla toimivat erilaiset lähestymistavat, alustat ja kanavat. Meilllä rekrypalvelulla on halu edustaa yrityksiä eri aloilta ja eri lähtökohdista. Rakennus, myynti, sote ja IT -aloille meillä on erityistä osaamista . Toimialapalvelu käytännössä tarkoittaa sitä, että olemme valinneet edustajamme vastaamaan toimialakohtaisesti kaikista asiakkaistamme ympäri Suomen ja kehittämään parhaat rekryprosessit juuri kyseiselle toimialalle.

  rekry kauttamme kuva

  Työllisty kauttamme

  Haluatko päivittää työmarkkinatilanteesi tai tietää millaisia vaihtoehtoja osaamisellesi asuinpaikkakunnallasi on. Haluatko kenties kilpailuttaa itsesi nykyiselle työnantajalle tai vain löytää uuden työpaikan.

  Lisää yhteystietosi sivun alaosasta löytyvään lomakkeeseen. Kontaktoimme kaikki yhteystiedon lähettäneet hakijat.

  Executive search - Löydä työntekijä

  Executive search

  Executive Search -palvelu keskittyy yrityksen ylimmän johdon rekrytointeihin. Autamme löytämään parhaat tekijät, rakentamaan menestyviä tiimejä ja luomaan arvoa yritykselle huippuosaamisen avulla.  Etsimme yksilöitä, jotka jakavat yrityksenne arvot sekä ymmärtävät yrityskulttuurianne.

  Rekry lähestymässä?

  Rekrypalvelun blog

  Onnistunut rekrytointi – 10 vinkkiä rekrytointiin

  Onnistunut rekrytointi – 10 vinkkiä rekrytointiin

  10 vinkkiä kuinka onnistua rekrytoinnissa Tämä artikkeli pohjautuu Liveaboutin artikkeliin "Top 10 tips for successful employee recruiting". Vaikka rekrytointi on aina hyppy tuntemattomaan, emmekä koskaan voi olla täysin varmoja millaisia tuloksia rekrytoidut uudet...

  Menestyvän headhunterin 10 parasta vinkkiä rekrytointiin

  Menestyvän headhunterin 10 parasta vinkkiä rekrytointiin

  Menestyvän headhunterin 10 parasta vinkkiä rekrytointiin Menestyvällä headhunterilla on useita avaimia menestymiseen. Ensinnäkin on tärkeää, että sinulla on vahva kontaktiverkosto. Näin pääset käsiksi mahdollisiin ehdokkaisiin, joita ei ehkä muuten tavoitettaisi....