Headhunting Suomessa

Headhunting Suomessa

Headhunting eli suorahaku on rekrypalvelun tehokkain yksittäinen tapa saada nopeita ja pitkäjänteisiä tuloksia. Headhunting sopii lähes jokaiseen rekrytointitarpeeseen. Rekrypalvelu on uusi, poikkeuksellinen palvelu, joka mahdollistaa kaikille toimialoille nopean ja tehokkaan rekrytoinnin – järkevään hintaan. Hyödynnämme rekrytoinnissa kaikkia hyödyllisiä somekanavia sekä saatavilla olevia järjestelmiä/ohjelmistoja sekä data-analytiikkaa. Käytössämme on myös hyvin laajat verkostot.

Headhunting Suomessa sopii erityisen hyvin rekrytointitarpeeseen, jossa etsitään tiettyyn työtehtävään määriteltyä henkilöä. Toteutamme headhunttauksen tiiviissä yhteistyössä toimeksiannon tilaajan kanssa, jonka vuoksi tilaajan olisi hyvä osata määritellä jollain tasolla millaista työntekijää haetaan. Näiden asioiden määritteleminen rajaa hyvin suorahakua: rekrytoitavan ominaisuudet, pätevyys, asuinpaikka, palkka, työ-aika, työhistoria, taidot sekä mahdollinen koulutustaso.

Meillä Suomessa headhunting rekrytointitapana on kokoajan yleistymässä, varsinkin tietyillä toimialoilla sitä käytetään enemmän. Vielä kuitenkin on matkaa niihin määrin mitä sitä maailmalla käytetään.

Työmme perustuu dynaamiseen tekemiseen, rautaiseen osaamiseen sekä äärimmäiseen tehokkuuteen.

”Maksat vain jos löydämme etsimäsi henkilön” -toimii palvelulupauksena asiakkaillemme.

Mitä headhunting Suomessa tarkoittaa?

 

Headhunting, joka tunnetaan myös nimellä suorahaku, on rekrytointiprosessi parhaan mahdollisen ehdokkaan löytämiseksi haettuun työtehtävään. Useimmissa tapauksissa yritykset käyttävät headhuntingia perinteisen rekrytoinnin sijaan löytääkseen ja palkatakseen korkean tason työntekijöitä tai yritysjohtajia kuten toimitusjohtajan.

Headhunterit työskentelevät yleensä yrityksissä, joiden erityisosaamista on johdon suorahaut tai tiettyyn toimialaan tai tehtävään erikoistuneiden osaajien löytäminen. Myös teknisesti todella hankaliin tehtäviin usein etsitään tekijöitä headhuntingin avulla. Headhunterit lähestyvät tyypillisesti vain sellaisia ammattilaisia, jotka ovat jo alan työtehtävissä eivätkä aktiivisesti etsi toista työtä, mutta joiden työkokemukset, taidot tai tulokset aiemmissa hankkeissa puhuvat heidän osaamisiensa puolesta. Tällaisia hakijoita kutsutaan passiivisiksi ehdokkaiksi. Headhunterit suorittavat suorahakuprosessin potentiaalisille ehdokkaille tavoitteena rekrytoida heidät uuteen työtehtävään.

Rekrytointiprosessi rekrypalvelu

Rekrytointiprosessi

 1. Aloituspalaveri
 2. Ehdokkaiden taustatutkimus
 3. Ehdokkaiden kontaktointi
 4. Ehdokkaiden testaaminen
 5. Ehdokkaiden esihaastatteleminen
 6. Ehdokkaiden haastatteleminen toimeksiantajayrityksen puolesta
 7. Toimeksiantajayrityksen päätös rekrytoimisesta
 8. Lopetuspalaveri

johdon suorahaku image kuva

Johdon suorahaku

Johdon suorahaku keskittyy esihenkilö-, asiantuntija,- ja johtotehtäviin haettavien osaajien suorahakuun. Johdon suorahaku sekä ylemmän johdon suorahaku -palveluiden rekrytointiprosessi on rakennettu erityisen huolellisesti. Toimitamme yrityksille, joita edustamme ainoastaan luotettavimmat ja osaavimmat tekijät.

Lue lisää johdon suorahausta täältä

Mitä Headhunting on ja miten se eroaa rekrytoinnista?

Mitä Headhunting on ja miten se eroaa rekrytoinnista?

Mitä Headhunting on ja miten se eroaa rekrytoinnista? Tässä artikkelissa käsittelemme termiä headhunting. Mitä termi tarkoittaa ja missä yhteyksissä sitä käytetään. Pohdimme myös laajemmin headhuntingin eli suorahaun ja rekrytoinnin välisiä eroja. Mitä Headhunting on...


Mikä on rekrytointi?

Rekrytoinnilla tarkoitetaan prosessia jossa etsitään, hankitaan, filtteröidään ja valikoidaan potentiaaliset työntekijän työpaikkaan tai työtehtävään.

Mikä on rekrytointi?

Rekrytoinnilla tarkoitetaan prosessia jossa etsitään, hankitaan, filtteröidään ja valikoidaan potentiaaliset työntekijän työpaikkaan tai työtehtävään.

Mitä on headhunting?

Headhunting eli Suorahaku on ulkoistettu palvelu rekrytointiin, jossa rekrytointi tehdään olemalla yrityksestä yhteydessä haettavan roolin ammattilaisiin/asiantuntijoihin. Headhunttereille maksetaan palkkio vain onnistuneesta rekrytoinneista.

Mitä on headhunting?

Headhunting eli Suorahaku on ulkoistettu palvelu rekrytointiin, jossa rekrytointi tehdään olemalla yrityksestä yhteydessä haettavan roolin ammattilaisiin/asiantuntijoihin. Headhunttereille maksetaan palkkio vain onnistuneesta rekrytoinneista.

Mitä tarkoittaa executive search?

Executive search eli johdon suorahaku on johdon suorahakuihin erikoistunut rekrytointimalli, jossa tavoitteena on houkutella ylimmän johdon osaajia toiseen yritykseen tai organisaatioon.

Mitä johdon suorahaku tarkoittaa?

johdon suorahaku on johdon suorahakuihin erikoistunut rekrytointimalli, jossa tavoitteena on houkutella ylimmän johdon osaajia toiseen yritykseen tai organisaatioon.

Tarvitsetko apua rekrytointiin?

Jätä yhteystiedot ja autamme parhaamme mukaan!

Aloita syöttämällä sähköposti ja puhelinnumero

Ossi Myllylä - Rekrytointia laadukkaasti

UKK / FAQ

Headhunting
Millainen on headhunting rekrytointi?

Headhuntingilla tarkoitetaan rekrytoinnissa rekrytointitapaa jossa rekrytointiyritys lähestyy potentiaalisia ehdokkaita.

Millainen on headhunting rekrytointi?

Headhuntingilla tarkoitetaan rekrytoinnissa rekrytointitapaa jossa rekrytointiyritys lähestyy potentiaalisia ehdokkaita.

Mitä tarkoittaa headhunting työ?

Headhunting työ tarkoittaa headhunterina työskentelemistä. Headhunterin työtehtävä on rekrytoida korkeamman luokan osaamista yrityksiin ja organisaatioihin lähestymällä itse osaavia ehdokkaita.

Mitä Headhunting rekrytoinnissa tulee ottaa huomioon?

Rekrytoinnissa tärkeintä on ottaa huomioon hakijan

 1. Kokemus
 2. Potentiaali
 3. Kovat taidot
 4. Pehmeät taidot
 5. Henkilökemiat

Mitä headhunting maksaa?

Yleinen mielikuva on, että headhunting maksaa yritykselle enemmän kuin klassinen työnhakijoiden rekryilmoitusten kautta. Tätä perustellaan sillä, että headhunting vaatii enemmän tutkintatyötä aktiivisten ja passiivisten ehdokkaiden löytämiseen, kun taas klassisessa rekryprosessissa tarkastellaan vain aktiivisesti työtä etsiviä ehdokkaita.

Koska suorahakuyritykset usein keskittyvät johdon suorahakuihin ja asiantuntijoiden löytämiseen, mielikuva suorahaun hinnasta on monella todella korkea.

Rekrypalvelun suorahaun kustannus on aina 1,5 x ensimmäisen kuukauden palkka. Palkkiosta laskutetaan puolet heti rekrytoinnin yhteydessä ja toinen puoli 4kk päästä onnistuneesta rekrytoinnista.

Miten headhunting toimii?

 

Rekrytoinnin ja headhuntingin erot

Rekrytoijat mainostavat työpaikkoja ja odottavat mahdollisten hakijoiden ottavan heihin yhteyttä. He kohdistavat haun laajaan potentiaalisten hakijoiden verkostoon yrittäen löytää tehtävään sopivia työntekijöitä.. Headhunterit lähestyvät muutamia valittuja ehdokkaita.

 

Rekrytoinnin ja headhuntingin tavoitteet

Rekrytoijien tavoite on aktiivisesti sovittaa ehdokasjoukkonsa avoimiin tehtäviin, toisinaan alasta tai osaamisvaatimuksista riippumatta. Headhunterit sen sijaan keskittyvät ensin rooliin ja etsivät tehtävään sopivimmat ehdokkaat joita he itse lähestyvät.

Headhuntingissa ja suorahaussa toimeksiannon tilanneen toimialatuntemus on paljon tärkeämpää kuin perinteisessä rekrytoinnissa. Usein headhunterit erikoistuvat todennäköisesti jollekin toimialalle tai alasektorille.

 

Miten headhuntata?
 1. Aloita tekemällä taustatyöt kunnolla.
  1. Selvitä toimeksiannon tilaajan tarve mahdollisimman hyvin(käytä tähän aikaa).
  2. Aloita etsimällä linkedinistä oikeat tekijät. Yritä löytää mahdollisimman paljon toimivia hakuehtoja laajentaa osaamisryhmää.
  3. Käy tarkasti osaamisryhmä läpi ja valitse aluksi vain pieni määrä henkilöitä joita lähestyt.
 2. Lähesty huolellisesti ja kunnioittavasti jokaista potentiaalista ehdokasta. Älä painosta.
 3. Sovi tapaaminen ehdokkaan kanssa.
 4. Valmistaudu tapaamisen huolellisesti toimialakohtaisella kysymyspatteristolla ja testeillä.
 5. Informoi ehdokkaille mahdollisimman usein ja selkeästi miten hakuprosessi etenee.
 6. Anna toimeksiantajayrityksen tehdä rauhassa päätös rekrytoinnista.

 

Miten tehdä laadukasta headhunttausta?

6 vinkkiä laadukkaaseen headhunttaukseen:

 

 1. Tutki potentiaaliset ehdokkaat tarkasti
 2. Lisää yhtiön positiivista näkyvyyttä käyttäytymällä aina edustavasti
 3. Raportoi kaikki tapahtumat
 4. Kerrytä toimialakohtaista osaamistasi
 5. Anna palautetta molemmille osapuolille ja pyydä itsestäsi palautetta
 6. Ole kunnioittava
[ /]

Rekrypalvelun ominaisuuksia

4kk Tyytyväisyystakuu suorahaku rekrytointi

Tyytyväisyystakuu

Sitoudumme jokaiseen toimeksiantoon perusteellisesti  ja haluamme edustaa yritystä heidän arvopohjaltaan. Asiakastyytyväisyys on meille ensiarvoisen tärkeää. Siksi haluamme tarjota asiakkaillemme 4 kuukauden tyytyväisyystakuun. Tyytyväisyystakuun turvin asiakkaamme maksavat 50 % rekrytoinnin kuluista vasta 4 kuukauden päästä onnistuneesta suorahausta.

toimialapalvelu kuva ikon

Toimialapalvelu

Rekrytoinnissa eri toimialoilla toimivat erilaiset lähestymistavat, alustat ja kanavat. Meilllä rekrypalvelulla on halu edustaa yrityksiä eri aloilta ja eri lähtökohdista. Rakennus, myynti, sote ja IT -aloille meillä on erityistä osaamista . Toimialapalvelu käytännössä tarkoittaa sitä, että olemme valinneet edustajamme vastaamaan toimialakohtaisesti kaikista asiakkaistamme ympäri Suomen ja kehittämään parhaat rekryprosessit juuri kyseiselle toimialalle.

rekry kauttamme kuva

Työllisty kauttamme

Haluatko päivittää työmarkkinatilanteesi tai tietää millaisia vaihtoehtoja osaamisellesi asuinpaikkakunnallasi on. Haluatko kenties kilpailuttaa itsesi nykyiselle työnantajalle tai vain löytää uuden työpaikan.

Lisää yhteystietosi sivun alaosasta löytyvään lomakkeeseen. Kontaktoimme kaikki yhteystiedon lähettäneet hakijat.

Executive search - Löydä työntekijä

Executive search

Executive Search -palvelu keskittyy yrityksen ylimmän johdon rekrytointeihin. Autamme löytämään parhaat tekijät, rakentamaan menestyviä tiimejä ja luomaan arvoa yritykselle huippuosaamisen avulla.  Etsimme yksilöitä, jotka jakavat yrityksenne arvot sekä ymmärtävät yrityskulttuurianne.

Rekry lähestymässä?

Rekrypalvelun blog

Mitä eroa on headhunterilla, rekrytoijalla ja rekrytointikonsultilla?

Mitä eroa on headhunterilla, rekrytoijalla ja rekrytointikonsultilla?

Miten headhunter, rekrytoija ja rekrytointikonsultti eroavat toisistaan? Artikkelissa käsittellään headhunterin, rekrytoijan ja rekrytointikonsultin eroja Minulta usein kysytään teenkö töitä rekrytoijana tai headhunterina, olen joskus kuullut jonkun esittelevän minut...

Paljonko suorahaku maksaa ja mistä hinta muodostuu

Paljonko suorahaku maksaa ja mistä hinta muodostuu

Paljonko suorahaku maksaa ja mistä hinta muodostuu Mitä rekrytointi maksaa? Rekrytoinnin hinta? Suorahaun hinta? Mistä paras rekrydiili? Tässä artikkelissa perehdytään rekrytoinnin kokonaiskustannuksiin. Artikkelin loppuosiosta löydät Rekrypalvelun oman hinnaston....