Linkedin Recruiter rekrytoinnin työkaluna – Kuinka löytää työntekijä

maalis 23, 2022

Linkedin Recruiter rerkytoinnin työkaluna – Kuinka löytää työntekijä

Johdanto

Haluatko maksimoida hyödyn LinkedIn Recruiter -ohjelmasta? Kuinka ohjelmaa voidaan käyttää mahdollisimman tehokkaasti?

LinkedIn Recruiter tarjoaa laajimman työntekijätietokannan käyttöösi ja moni miettii kuinka ohjelmaa voitaisiin hyödyntää oman yrityksen tarpeisiin tai ulkoisiin rekrytointeihin.

Tässä artikkelissa perehdymme LinkedIn Recuiter sekä Recruiter Lite -palvelun mahdollisuuksiin ja haasteisiin. Lisäksi löydät artikkelista vinkkejä, kuinka hyödyntää palveluita oman yrityksesi rekrytoinneissa ja miten lopulta löytää työntekijä, käyttämällä Recruiteria.

Artikkelin sisältö tiivistettynä

 • LinkedIn Recruiter on kokonaisvaltainen, rekrytoinnin ammattilaisille tarkoitettu rekrytointialusta, joka auttaa löytämään kiinnostavia ammattilaisia, muodostamaan yhteyden heihin sekä hallitsemaan rekrytointia. Recruiter Lite on LinkedIn Recruiterin kevyempi versio pienille yrityksille.
 • Molemmat palvelut tarjoavat hakutyökalun ja laajan tietokannan, josta etsiä mahdollisia työntekijöitä. Kumpikin palvelu rajoittaa kontakteja kuukausitasolla ja ylimääräiset kontaktit ovat aina maksullisia.
 • LinkedIn Recruiter -palvelu toimii parhaiten passiivisten työnhakijoiden etsimiseen. Passiiviset työnhakijat eivät aktiivisesti etsi työpaikkaa, mutta ovat avoimia työtarjouksille. Palvelu sopii myös headhunt- alustaksi. Tällöin järjestelmästä etsitään työsuhteessa olevia työntekijöitä, jotka eivät hae töitä, mutta saattaisivat kiinnostua mielenkiintoisesta tarjouksesta.
 • Palvelut ovat helppokäyttöisiä mutta niihin perehtymällä saadaan varmistettua tehokas sekä kokonaisvaltainen käyttö. Parhaat työntekijät eivät välttämättä löydy ensimmäisellä tai helpoimmalla haulla.

Mikä on LinkedIn Recruiter tai Recruiter Lite?

Linkedin recruiter on kokonaisvaltainen rekrytointialusta rekrytoinnin ammattilaisille joka auttaa löytämään työntekijöitä, muodostamaan heihin yhteyden ja hallitsemaan rekrytointia. Sen käyttö tulee usein ajankohtaiseksi kun mietitään, miten löytää työntekijä yritykselle.

LinkedIn recruiter on työkalu lahjakkaiden osaajien löytämiseen. Se auttaa yritysrekrytoijia löytämään ja avaamaan keskusteluyhteyden potentiaalisten työntekijäehdokkaiden kanssa. Recruiter lite on kevyempi versio LinkedIn Recruiterista ja sen vahvuudet ovat pienissä ja keskisuurissa yrityksissä, joilla on pienemmät työllistämistarpeet.

Molemmissa järjestelmissä, LinkedIn Recruiterissa ja Recruiter Litessä, käytetään hakulausekkeita ja filttereitä parhaiden ehdokkaiden löytämiseen.

LinkedIn Recruiter ja Recruiter Lite ovat rekrytointitapoina suosittuja. Vaikka tavat vaihtelevat rekrytoijasta riippuen, suurin osa rekrytoinnin parissa työskentelevistä henkilöistä käyttää joko LinkedIn recruiteria tai Recruiter litea rekrytointiprosessien aikana.

Mitä LinkedinIn Recruiter tai Recruiter Lite tarjoaa käyttäjälle

Recruiter on LinkedInin premiumpalvelu, joka antaa sinulle pääsyn useisiin rekrytointityökaluihin. Työkalut on suunniteltu niin, että oikeiden ehdokkaiden löytäminen LinkedInistä on nopeampaa ja tehokkaampaa. Näihin premium-työkaluihin sisältyy 150 InMailia kuukaudessa, lisähakusuodattimet, laajempi raportointi, kuukausittaisen hakurajan poistaminen sekä mahdollisuus tallentaa hakuja, luoda projekteja ja putkia. LinkedIn Recruiter on suunniteltu yrityksille ja organisaatioille, joissa on useita rekrytoijia. LinkedIn Recruiteria pidetään rekrytoijien lippulaiva-mallina.

Pienemmille yrityksille tai rekrytointitoimistoille, jossa on vain yksi tai kaksi rekrytoijaa, voi varsinainen LinkedIn Recruiter palvelu tuntua liian laajalta ja kalliilta vaihtoehdolta. Tästä syystä LinkedIn tarjoaa myös kevyemmän version Recruiterista, joka tunnetaan nimellä Recruiter Lite.

LinkedInin omasta blogista 7 vinkkiä Recruiterin käyttämiseen.

Kuinka Linkedin Recruiter toimii

Kuinka löytää työntekijä yritykselle? Kun tähän kysymykseen mietitään vastausta, huomataan hyvin nopeasti kuinka tärkeitä onnistuneet hakutulokset Recruiterin käytössä ovat. Onnistuneet hakutulokset Recruiter-haussa edellyttää usein optimointia passiivisilta käyttäjältä sekä Recruiterin tekniikan ymmärrystä rekrytoijalta. LinkedInin hakualgoritmit ottavat huomioon erilaisia osioita profiileista ja käyttäjien toiminnasta ja asettaa tuloksia paremmuusjärjestykseen. Rekrytoijalla on taas omat mieltymyksensä ja temppunsa kootakseen luetteloita parhaista ehdokkaista.

Jobscanin artikkeli kirjoittaa Recruiterin toiminnasta näin:

” Pienyrityksen rekrytointipäällikkö voi käyttää LinkedInin tarkennettuja hakusuodattimia löytääkseen työnhakijoita verkostostaan. Toimistorekrytoija saattaa maksaa LinkedIn Recruiterille laajentaakseen verkostoitumis- ja hakutoimintojaan. Vaikka hankintatekniikat vaihtelevat, käytännössä kaikki käyttävät LinkedIniä rekrytointiprosessin aikana. Missä tahansa näistä skenaarioista voit parantaa hakusi sijoitusta optimoimalla LinkedIn-profiilisi tärkeimmät osat.

Jobscanin LinkedIn-optimointityökalu auttaa automatisoimaan tämän prosessin analysoimalla profiiliasi asiaankuuluvien työnkuvausten ja toimialatietojen perusteella. ”

LinkedInin oman blogin vinkit Recruiterin käyttämiseen

 1. Rekrytoi yrityksestäsi tykkänneistä henkilöistä
 2. Keskitä rekrytoinnit ja etsinnät samaan paikkaan
 3. Etsi uusia tähtipelaajia, joiden profiili vastaa oman yrityksesi parhaiden osaajien profilia
 4. Löydettyäsi ihmisiä, jotka vaikuttavat sopivilta, lähetä heille oikeasti kiinnostava inmail -viesti
 5. Kirjoita niin selkeitä työnhakuilmoituksia kun vain suinkin on mahdollista
 6. Käytä Apply Starters -ohjelmaa tallentamaan myös ne hakijat, jotka eivät täyttäneet työhakemusta loppuun
 7. Käytä Search Insightsia löytääksesi nopeasti parhaat ehdokkaat joista rekrytoida

Etsi passiivisia ehdokkaita

Linkedin tarjoaa jokaiselle käyttäjälle mahdollisuuden joko ilmoittautua avoimesti työnhakijasti tai työnhakijaksi tavalla, joka ei näy muille kuin rekrytoijille. Tätä asetusta kannattaa hyödyntää kohdistaessa hakua ensimmäistä kertaa tiettyihin rooleihin. Kannattaa myös tutkia parhaita mahdollisia ehdokkaita joita haettavaan rooliin tiedät ja etsiä näiden henkilöiden profileista tittelin, tärkeimmät taidot, kokemukset sekä aiemmat työsuhteet ja voit käyttää tietoja Recruiterin haun filtteröintiin. Tällä tavalla saat nopeasti haut vastaamaan parhaiden ammattilaisten hakuja.

Hanki näkemyksiä kilpailijoilta

Katso huippuyritysten työpaikkailmoituksia. Voit etsiä LinkedInistä nähdäksesi mitä avainsanoja he käyttävät ja kokeilla mitkä avainsanoista toimivat oman hakusi kanssa.

5 huippuvinkkiä rekrytointiin Recruiterin kautta

Nämä 5 huippuvinkkiä on poimittu suoraan Recruiteen artikkelista ”how-to-recruit-on-linkedin”.

 1. Käytä Linkedin Recruiterin boolean hakua
 2. Tarkista ehdokkaiden viittaukset ja kokemukset ehdokkaiden profiilista. – LinkedIn-profiilit ei ehkä ole aina ajan tasalla, mutta jos ehdokkaat etsivät aktiivisesti työtä, sen pitäisi olla
 3. Käytä LinkedIn-viestintää viisaasti
 4. Ilmoita työnhaku LinkedIniin – Anna hakijoille mahdollisuus hakea LinkedInin kautta
 5. Käytä jotain rekrytoinnin hallintaohjelmaa kaikkien LinkedIn-hakemusten, cv:n ja liidien hallintaan

Artikkelin loppuun suosittelen tutustumaan myös muihin rekrypalvelun artikkeleihin täältä.

Jos haluat tietää mitä eroa on headhunterilla, rekrytoijalla tai rekrytointikonsultilla, lue tämä artikkeli.

Headhunter

Tarvitsetko apua rekrytointiin?

Jätä yhteystiedot ja autamme parhaamme mukaan!

Aloita syöttämällä sähköposti ja puhelinnumero

Ossi Myllylä - Rekrytointia laadukkaasti

Liidipalvelu

Kysy tarjous

Parhaan tekijän rekrytointi

Kysy tarjous

Ryhmärekryt

Kysy tarjous