Mistä löytää osaava headhunter hoitamaan rekrytoinnin ja mitä se maksaa?

syys 3, 2022

Mistä löytää osaava headhunter hoitamaan rekrytoinnin ja mitä se maksaa?

Jos aiot palkata jonkun yrityksellesi, saatat pohtia mistä löytää oikeasti pätevä headhunter. Headhunterin palveluita tarjotaan oman verkostosi lisäksi netissä ja paikallislehdissä. Headhunterpalvelun hinta vaihtelee yrityksen koon ja täytettävän paikan mukaan. Voit kuitenkin odottaa maksavasi prosenttiosuuden ensimmäisen vuoden palkasta tai  1-3 kuukauden palkan suuruisen korvauksen.

Mistä löytää headhunter
Mistä löytää headhunter

Tiivistelmä artikkelista

On olemassa muutamia tapoja löytää hyvä headhunter. Yksi tapa on pyytää muilta toimialallasi toimivilta yrityksiltä suosituksia. Voit myös etsiä verkosta päänmetsästäjiä, jotka ovat erikoistuneet rekrytointiin omalle toimialallesi tai samankokoisille yrityksille. Jotkut headhunterit voivat periä kiinteän maksun, kun taas toiset voivat veloittaa prosenttiosuuden täyttämänsä viran palkasta.

Mistä löytää oikeasti hyvä headhunter hoitamaan rekrytoinnin?

On olemassa muutamia tapoja löytää hyvä headhunter. Yksi tapa on pyytää muilta toimialallasi toimivilta yrityksiltä suosituksia. Toinen tapa on etsiä netistä alallesi tai paikkakunnallesi erikoistuneita headhuntereita. Lopuksi voit kysyä työntekijöiltäsi, tietävätkö he hyviä headhuntereita.

Kuinka paljon headhunterin palkkaaminen maksaa?

Headhunterin palkkaamisen hinta vaihtelee tarjottavien palvelujen ja yrityksen koon mukaan. Useimmat rekrytointiyritykset kuitenkin perivät 10–30 prosenttia täytettävän tehtävän vuosipalkasta tai 1–3 kuukauden palkan suuruisen korvauksen.

Miten määritellä headhunter?

Headhunteriksi määritellään henkilö, joka etsii potentiaalisia työnhakija ehdokkaita asiantuntija-, päällikkö- tai johtotasontehtäviin yritysten puolesta. Headhunterit työskentelevät yleensä urakkapalkalla ja saavat palkkaa vain, jos he onnistuvat löytämään ja rekrytoimaan toivotun ehdokkaan työtehtävään.

Headhunterilla on yleensä laaja kokemus ja verkostot niillä aloilla, joihin he keskittyvät. Näin he voivat tunnistaa ja houkutella asiakkaita huippuosaajista. Headhunterit veloittavat yleensä prosenttiosuuden rekrytoitavan ehdokkaan ensimmäisen vuoden palkasta tai 1-3 kuukauden palkan.

Vaikka termi ”headhunter” yhdistetään yleisimmin suorahakuyrityksiin, on myös useita yksinään toimivia headhuntereita, jotka työskentelevät freelancerina samoille isommille yrityksille. Nämä headhunterit ovat usein erikoistuneet tietyille toimialoille tai toiminnallisille alueille.

Investopedian mukaan: Headhunter on henkilö, joka löytää potentiaalisia työntekijöitä työnantajille. Tyypillisesti he saavat työnantajalta palkkion jokaisesta onnistuneesta sijoituksestaan. Headhunterit voivat työskennellä sekä pienten että suurten yritysten kanssa useilla eri aloilla.

Headhunting on tullut yhä suositummaksi viime vuosina, kun yritykset haluavat säästää aikaa ja rahaa rekrytointiprosessissa. Headhunterit pystyvät usein tavoittamaan korkeampilaatuisia ja kokeneempia hakijoita, jotka eivät välttämättä etsi aktiivisesti uusia työmahdollisuuksia.

Miksi käyttää headhunteria?

On monia syitä, miksi sinun on ehkä järkevää käyttää headhunteria. Ehkä etsit työntekijää uuteen työtehtävään, eikä sinulla ole aikaa etsiä kaikkia saatavilla olevia vaihtoehtoja. Ehkä et ole varma mitä etsit ja tarvitset apua oikean profiilin löytämisessä. Tai ehkä olet vain kiinnostunut tutkimaan uusia mahdollisuuksia ja näkemään voitko saada parempia tuloksia aikaan erilaisella rekrytointimenetelmällä.

Oli syy mikä tahansa, headhunter voi olla arvokas resurssi. Headhunter on henkilö, joka on erikoistunut löytämään oikeat henkilöt tarvittaviin tehtäviin. Heillä on yleensä laaja kontaktiverkosto, ja he voivat auttaa sinua löytämään mahdollisuuksia, joista et muuten olisi tietoinen.

Headhunterit voivat myös tarjota ohjausta koko työnhakuprosessin ajalle aina tavoitteidesi tunnistamisesta varsinaisen työnhakuprosessin vetämiseen. Jos olet tosissaan etsimässä uutta työntekijää, Headhunterin kanssa työskenteleminen voi antaa sinulle merkittävän edun muihin yrityksiin verrattuna.

Morganphilipsin artikkeli ”10-reasons-why-you-should-work-a-headhunter” vastaa tähän kysymykseen näin: On useita syitä, miksi joku saattaa käyttää headhunteria työnhaussa. Ensinnäkin headhunter voi auttaa tunnistamaan mahdollisia mahdollisuuksia, joita ei välttämättä mainosteta laajasti. Toiseksi headhunter voi tarjota näkemyksiä organisaation kulttuurista ja odotuksista, joita hakija ei välttämättä pysty poimimaan julkisista hakuilmoituksista.

Edut headhunterin käyttämisessä rekrytointiprosessissa

Headhunterit voivat olla hyödyllisiä työnhakijoille monin tavoin. Ensinnäkin suorahakijoilla on yleensä omilla aloillaan laajat kontaktiverkostot, jotka auttavat löytämään oikeasti osuuvia matcheja työnhakijoiden ja työntekijöiden kesken. Headhunterit mahdollistavat palaverit oikeiden tekijöiden kesken, joihin heillä ei muuten olisi ollut pääsyä. Toiseksi headhunterit ovat kokeneita palkkojen ja etujen neuvottelemisesta asiakkaidensa puolesta, ja he voivat usein saada ehdokkaille paremman tarjouksen kuin he olisivat voineet saada yksin. Lopuksi headhunterit antavat arvokasta uraneuvontaa ja -opastusta koko työnhakuprosessin ajan ja voivat auttaa hakijoita tekemään parempia päätöksiä tulevalle uralleen.

Kuinka löytää hyvämaineinen headhunter?

Uuden työn löytämisessä headhunterin kanssa työskentely voi olla loistava tapa löytää mahdollisuuksia, joihin et ehkä muuten olisi törmännyt. Mutta mistä tiedät, työskenteletkö hyvämaineisen ja tehokkaan headhunterin kanssa? Tässä on muutamia asioita, jotka tulee pitää mielessä:

Tutki rekrytointia tarjoavan yrityksen taustat ja varmista onhan kyseessä luotettava yritys.

Pyydä suosituksia ihmisiltä, ​​joihin luotat. Kun sinulla on muutama nimi, tutki jokaista nimeä verkossa ja etsi arvosteluja aiemmilta asiakkailta.

Lopuksi, kun tapaat potentiaalisen headhunterin, kysy hänen prosessistaan ​​ja millaisen takuun he tarjoavat.

Headhunterin kustannukset ja hinnoittelu

Headhunterin käyttökustannukset voivat olla kalliita, ja jotkut headhunterit veloittavat rekrytoinnista jopa yli 20 000 euroa. Hinta voi kuitenkin olla sen arvoinen, jos headhunter löytää oikean ehdokkaan tehtävään. Headhunterin käyttökustannukset kannattaa huomioida päätettäessä.

Rekrypalvelun aiemmassa artikkelissa headhunterin kustannuksesta kirjoitetaan näin:

  • Klassisen rekrytoinnin keskimääräinen kustannus on keskimäärin 4000 dollarin luokkaa. Suomalaiset yritykset, jotka hinnoittelevat palvelunsa julkisesti, perivät yleensä 4000 – 6000 € korvauksen rekrytoinnista.
  • Suorahakupalveluiden hinnat eri toimijoilla nousta johdon suorahauissa jopa useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin.
  • Suomessa ei ole saatavilla metatutkimusta alan keskimääräisestä hinnoittelusta.
  • Rekrypalvelun rekrytointihinta vaihtelee 2000 € – 1500 € välillä.
  • Rekrypalvelulla suorahaun kustannus on noin 4500 €. Yrityksillä, jotka huomioivat tämän johdon suorahakuihin, keskimääräinen kustannusten lisääminen.

Onko headhunterin palkkaaminen tekemään rekrytointia puolestasi kustannustehokasta ja kustannuksen arvoista?

Kannattaako headhunterin palkkaaminen?

Lyhyt vastauksemme on: se riippuu.

Pidempi vastauksemme on hieman monimutkaisempi. Tässä on joitain muuttujia, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun päätät headhunterin palkkaamisesta.

1. Paljonko rekrytoitavan henkilön palkka on? Jos paikasta maksetaan paljon rahaa, voi olla sen arvoista, että panostaa enemmän oikean ehdokkaan löytämiseen. Headhunter voi auttaa sinua löytämään henkilön, jolla on tarvitsemasi taidot ja kokemus.

2. Kuinka vaikea paikka on täyttää? Jos paikkaa on vaikea täyttää, headhunter voi olla paras vaihtoehto. He voivat ottaa yhteyttä yhteysverkostoonsa ja löytää päteviä ehdokkaita, joita et ehkä löydä itse.

3. Mitkä ovat aikarajoituksesi? Tarvitsetko nopeita tuloksia. Headhunterit yleensä saavat ehdokkaita kiinni jo ensimmäisen kuukauden aikana.

Johtopäätös: Headhunterin käyttämisen hyödyt ja haitat

Olitpa pieni yritys tai suuri yritys, saatat harkita headhunterin käyttämistä uusien työntekijöiden löytämiseksi. Headhunterin käyttämisessä on hyviä ja huonoja puolia, jotka sinun tulee harkita ennen päätöksen tekemistä.

Yksi headhunterin hyödyistä on että se voi auttaa sinua löytämään päteviä ehdokkaita, joita et ehkä muuten tavoita. Headhuntereilla on pääsy mahdollisten ehdokkaiden tietokantoihin, ja he voivat tavoittaa verkostonsa avulla ihmisiä, jotka saattavat sopia yrityksellesi. Heillä on myös kokemusta ehdokkaiden seulonnasta, ja he voivat säästää aikaa lähettämällä sinulle vain pätevimmät ehdokkaat.

Yksi headhunterin käytön haitoista on, että ne voivat olla kalliita. Jotkut suorahakuyritykset perivät maksun palveluistaan sekä kaikista rekrytointiin liittyvistä maksuista, kuten taustatarkistuksista, riippumatta tuottaako rekrytointi kuluja.

Joten kannattaako palkata headhunter? Se riippuu yksilöllisestä tilanteestasi ja yrityksestä kenet aiot mahdollisesti palkata.

Lue Rekrypalvelun muita artikkeleja täältä!

Lähteet

Investopedia

Morganphilips

Rekrypalvelu – Paljonko suorahakumaksaa ja mistä hinta muodostuu

Tarvitsetko apua rekrytointiin?

Jätä yhteystiedot ja autamme parhaamme mukaan!

Aloita syöttämällä sähköposti ja puhelinnumero

Ossi Myllylä - Rekrytointia laadukkaasti

Liidipalvelu

Kysy tarjous

Parhaan tekijän rekrytointi

Kysy tarjous

Ryhmärekryt

Kysy tarjous