Parhaat haastattelukysymykset työhaastattelussa

syys 3, 2022

Parhaat haastattelukysymykset työhaastattelussa

Tiivistelmä artikkelista

Parhaan hakijan löytämiseksi työhön on tärkeää esittää oikeat kysymykset haastattelussa. Tämä artikkeli tarjoaa luettelon parhaista kysymyksistä, joita voit kysyä ehdokkailta, jotta he oppivat tuntemaan heidät paremmin. Nämä kysymykset auttavat sinua päättämään, sopiiko hakija tehtävään.

Kun haastattelet ehdokkaita työtehtäviin, on tärkeää esittää kysymyksiä, jotka antavat sinulle käsityksen heidän taidoistaan, kyvyistään ja persoonallisuuksistaan. Tässä poimimamme 3 parasta kysymystä:

1. Mitkä ovat vahvuutesi ja heikkoutesi?

2. Miksi meidän pitäisi palkata sinut?

3. Kerro oikeasta työelämän tilanteesta, jossa jouduit käyttämään ongelmanratkaisutaitojasi.

Johdanto: miksi hyvät kysymykset ovat tärkeitä

Hyvä kysymys on kuin hyvä resepti: siinä on oikeat ainesosat halutun vastauksen saamiseksi. Hyvän kysymyksen tärkeimmät ainesosat ovat: osuvuus, keskittyminen, lyhyys, selkeys ja kohteliaisuus.

Kysymyksien relevanttius on haastattelutilanteissa avainasemassa, koska haluat että kysymyksesi ovat mahdollisimman tehokkaita. Et halua kysyä epäolennaisia ​​kysymyksiä, jotka eivät auta sinua saamaan tarvitsemaasi tietoa. On tärkeää, että kysymäsi kysymyksesi ovat tarpeeksi tarkkoja. Et halua esittää liian laajoja kysymyksiä, koska silloin et saa täsmällisiä vastauksia. Täsmällisyys on tärkeää, koska haluat olla ytimekäs kysymyksissäsi, jotta haastateltava ei koe, että häntä kuulustellaan. Selkeys on tärkeää koska haluat kysymyksesi olevan helppoja ymmärtää. Selkeisiin kysymyksiin on haastateltavien helpompi vastata ja haastattelijan helpompi ymmärtää ehdokasta.

Millainen on hyvä haastattelukysymys?

Ajatuksia Quillbotin artikkelista: Jotta haastattelusta saadaan mahdollisimman paljon irti, on tärkeää esittää hyviä kysymyksiä. Tämä voi olla vaikeaa koska se vaatii sekä valmistautumista että spontaanisuutta. Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit kysyä parempia kysymyksiä:

1) Tutki asiaa: Käytä ennen haastattelua aikaa tutkiaksesi ehdokasta, jota haastattelet. Tämä auttaa sinua esittämään tietoisempia ja kohdistetumpia kysymyksiä.

2) Valmistaudu: Pidä mielessä luettelo mahdollisista kysymyksistä ennen haastattelun alkamista. Tämä auttaa sinua pysymään raiteilla ja välttämään kiusallisia taukoja.

3) Ole joustava: Ole valmis luopumaan käsikirjoituksesta, jos keskustelu saa odottamattoman käänteen.

4) Kuuntele tarkkaan: Kiinnitä huomiota sinulle annettuihin vastauksiin, jotta voit muotoilla jatkokysymyksiä.

10 parasta kysymystä rekrytoitaville ehdokkaille

Kun haastattelet ehdokkaita virkaan, on tärkeää esittää kysymyksiä, jotka antavat sinulle käsityksen heidän taidoistaan, kyvyistään ja persoonallisuuksistaan. Tässä on Indeedin ja monsterin artikkelien ajatuksia  parhaista kysymyksistä:

1. Mitkä ovat vahvuutesi ja heikkoutesi?

2. Kerro tilanteesta urasi hankalimmasta tilanteesta ja tavasta miten selvitit haasteen

3. Kuvaile tilannetta, jossa jouduit käyttämään ongelmanratkaisutaitojasi.

4. Mikä ominaisuus tekee sinusta sopivan tähän työhön?

5. Millaisia ​​kokemuksia sinulla on tältä alalta?

6. Mitkä ovat uratavoitteesi?

7. Miksi lähdit viimeisimmästä työstäsi?

8. Mitä tiedät yrityksestämme?

9. Mikä mielestäsi erottaa sinut muista ehdokkaista?

10. Miksi meidän pitäisi palkata sinut?

Esimerkkejä hyvistä kysymyksistä haastateltavan roolissa

Työhaastattelussa valmistautuminen on avainasemassa. Osa valmistautumista on tietää, mitä kysymyksiä kysyä. Oikeiden kysymysten esittäminen voi auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään unelmiesi työpaikkaan.

Mitä hyviä kysymyksiä kannattaa kysyä haastateltavalta? Tässä muutamia esimerkkejä:

1. Millainen on ”normaali” työpäivä tässä työtehtävässä?

2. Mitkä ovat suurimmat haasteet, joita tässä roolissa kohtaa?

3. Millaista kasvupotentiaalia tällä roolilla on?

4. Miksi tämä paikka on käytettävissä? (eli mitä tapahtui edelliselle työntekijälle?)

5. Mistä pidät eniten tässä yrityksessä?

6. Millainen on yrityksenne yrityskulttuuri?

7. Miten kuvailisit tiimiä, jonka kanssa tulen työskentelemään?

Kuinka esittää hyviä työhaastattelukysymyksiä

Työhaastatteluun valmistautuessa on tärkeää esittää hyviä kysymyksiä. Tämä osoittaa, että olet todella kiinnostunut tehtävästä ja haluat oppia lisää yrityksestä. Lisäksi harkitsevien kysymysten avulla voit kerätä tietoa, jonka avulla voit päättää, sopiiko työ sinulle.

Jos haluat kysyä hyviä työhaastattelukysymyksiä, tutustu tarkemmin asiaan. Opi mahdollisimman paljon yrityksestä ja tehtävästä, jota haastattelet. Tämä antaa sinulle paremman käsityksen siitä, mitä he etsivät ehdokkaalta. Muotoile seuraavaksi kysymyksesi huolellisesti. Vältä kyllä- tai ei-kysymyksiä ja kysy sen sijaan avoimia kysymyksiä, jotka saavat tarkempia vastauksia. Lopuksi muista kuunnella tarkasti annettuja vastauksia ja esittää tarvittaessa lisäkysymyksiä.

Johtopäätös parhaista haastattelukysymyksistä potentiaalisille ehdokkaille

Hyvä haastattelukysymys on sellainen, jonka avulla haastateltava voi avautua ja jakaa pätevyytensä, kokemuksensa ja tavoitteensa. Oikeat haastattelukysymykset ovat tärkeitä ymmärtääksemme keitä haastateltavat henkilöt oikeasti ovat ja mihin he ovat kykeneviä.

Lähteet artikkeliin:

Indeed

Monster

Quillbot

Lue muita artikkeleitamme täältä.

Tarvitsetko apua rekrytointiin?

Jätä yhteystiedot ja autamme parhaamme mukaan!

Aloita syöttämällä sähköposti ja puhelinnumero

Ossi Myllylä - Rekrytointia laadukkaasti

Liidipalvelu

Kysy tarjous

Parhaan tekijän rekrytointi

Kysy tarjous

Ryhmärekryt

Kysy tarjous