Rekrytointi ja suorahaku – 8 googlatuinta kysymystä

syys 2, 2022

Tiivistelmä artikkelista Rekrytointi ja suorahaku – 8 netin haetuinta kysymystä

Kokosimme 8 netin kysytyintä kysymystä rekrytoinnista sekä headhuntingista eli suorahausta. Alla lista kysymyksistä.

1. Mitä on rekrytointi?

Rekrytointi tarkoittaa prosessia, jossa etsitään ja houkutellaan potentiaalisia työntekijöitä täyttämään avoimia työpaikkoja organisaatioissa. Rekrytoinnin tavoitteena on löytää henkilöitä, joilla on tarvittavat taidot ja pätevyys työn menestyksekkääseen suorittamiseen. Tätä varten organisaatiot käyttävät erilaisia menetelmiä, kuten avoimien työpaikkojen ilmoittamista, haastattelujen suorittamista ja soveltuvuuskokeiden hallinnointia.

2. Mitä rekrytointi tarkoittaa / Mitä tarkoittaa rekrytointi?

Rekrytointi tarkoittaa prosessia, jolla houkutellaan, seulotaan ja valitaan päteviä ehdokkaita tiettyyn avoimeen tehtävään. Rekrytoinnin tavoitteena on löytää ja palkata parhaiten pätevä hakija tehtävään. Rekrytointiprosessiin kuuluu tyypillisesti mahdollisten ehdokkaiden tunnistaminen, haastattelujen suorittaminen ja ehdokkaiden pätevyyden arviointi.

3. Miksi rekrytointi vaatii suosituksia?

On monia syitä, miksi rekrytointi vaatii suosituksia. Ensinnäkin se auttaa varmistamaan, että ehdokas sopii hyvin tehtävään. Toiseksi se antaa työnantajalle mahdollisuuden saada paremman käsityksen hakijan taidoista ja pätevyydestä. Kolmanneksi se tarjoaa työnantajalle tavan tarkistaa hakijan viittaukset. Lopuksi se auttaa rakentamaan suhteita työnantajan ja mahdollisen työntekijän välille.

4. Headhunter mitä tarkoittaa / Mitä headhunter tarkoittaa?

Headhunterilla tarkoitetaan ammattilaista, joka auttaa yrityksiä löytämään sopivia ehdokkaita avoimiin tehtäviin. Headhunterilla on tyypillisesti laajat kontaktiverkostot ja he käyttävät suhteitaan mahdollisten ehdokkaiden tunnistamiseen. He voivat myös käyttää erilaisia työkaluja ja resursseja, kuten online-työpaikkailmoituksia ja sosiaalista mediaa tavoittaakseen suuren joukon ehdokkaita. Headhunterit työskentelevät yleensä urakkaperusteisesti, mikä tarkoittaa, että heille maksetaan vain jos he onnistuvat löytämään oikean ehdokkaan työtehtävään

5. Mitä on suorahaku / Mikä on suorahaku?

Suorahaku on prosessi, jossa rekrytoidaan ihmisiä ylemmän tason tai johtotehtäviin ottamalla heihin yhteyttä suoraan sen sijaan, että mainostaisiin paikkaa ja odotettaisiin hakijoiden hakemista. Suorahakua tekevät yleensä erikoistuneet rekrytointitoimistot, vaikka joissakin yrityksissä onkin omat headhunterit. Suorahakuprosessi alkaa yleensä kohdentamalla haku ehdokkaisiin, jotka ovat jo töissä yrityksissä, mutta joilla on haluttu taito ja kokemustaso.

6. Kuinka kauan rekrytointi kestää?

Rekrytointi on prosessi, jossa tunnistetaan ja houkutellaan potentiaalisia ehdokkaita tehtävään. Rekrytointiin kuluva aika voi vaihdella useiden muuttujien mukaan, kuten roolin monimutkaisuuden, ehdokkaiden saatavuuden ja itse rekrytointiprosessin. Yleensä kuitenkin sopivien ehdokkaiden tunnistaminen ja houkutteleminen on mahdollista muutamassa viikossa.

7. Rekrytointi asiantuntija palkka?

Duunitorin mukaan keskimääräinen kuukausipalkka tehtävänimikkeelle Rekrytoija on 2 933 euroa kuukaudessa.

Palkka oli kuntasektorilla 2 933 € (29 yksittäistä palkkaa). Keskipalkka perustuu koko maan palkkatietoihin vuodelta 2020.

Palkkatiedot tilastoidaan useimmiten tehtävän sisältöön perustuen. Tästä tehtävästä voidaan käyttää myös nimikettä recruiter, hr-rekrytoija.

8. Asiantuntija rekrytointi?

Shrm:n mukaan rekrytointiasiantuntija on henkilöresurssien ammattilainen, joka vastaa hakijoiden etsimisestä ja houkuttelemisesta työhön. Rekrytointiasiantuntija voi työskennellä sisäisen henkilöstön kanssa löytääkseen avoimia työpaikkoja, kehittääkseen toimenkuvia ja laatiakseen rekrytointisuunnitelmia. He voivat myös julkaista mainoksia, seuloa hakijoita, suorittaa haastatteluja ja laajentaa työtarjouksia. Joissakin organisaatioissa rekrytointiasiantuntija voi myös olla vastuussa uusien työntekijöiden perehdyttämisestä ja yrityskulttuuriin perehdyttämisestä.

Lähteet:

Cleverism

Wikijob

Recruitment

Duunitori

Shrm

Tarvitsetko apua rekrytointiin?

Jätä yhteystiedot ja autamme parhaamme mukaan!

Aloita syöttämällä sähköposti ja puhelinnumero

Ossi Myllylä - Rekrytointia laadukkaasti

Liidipalvelu

Kysy tarjous

Parhaan tekijän rekrytointi

Kysy tarjous

Ryhmärekryt

Kysy tarjous